REINDERT KRUSE

Kostuumontwerp & Styling

Reindert Kruse is een veelzijdig kostuumontwerper. Hij richt zich op kostuums voor theater, musical en opera. Daarbij is hij nauw betrokken bij elk moment van het productieproces: vanaf het concept en ontwerp tot en met de technische afronding. Reindert is gespecialiseerd in patroontekenen, vormgeven en het vervaardigen van kostuums en rekwisieten.

Reindert werkt samen met kunstenaar Bert Feddema. Hierdoor is hun beider werkgebied uitgebreid. Samen ontwerpen en produceren zij zowel de kostuums als de rekwisieten en kleine decorstukken.

Opdrachtgevers waar zij voor gewerkt hebben zijn o.a. theatergroep De Jonge Honden, Theater The Young Ones, de Zwolse Stadsproductie, Zuiderpark theater, CliniClowns en Dutch National Opera Academy.

Naast het ontwerpen en produceren, heeft hij zijn ervaring en kennis uitgebreid door een studie af te ronden aan de Hogeschool voor Styling en Vormgeving. Als stylist werkt hij voor diverse fotografen en productiemaatschappijen (Fat Fred’s Film&Photo Company), verschillende magazines, tv-series (AVRO ’De Reiskoffer’) en heeft hij zich vrijwillig ingezet voor de fashion show van Amnesty International.

BERT&REINDERT-PRODUCTIONS
 /  REINDERT KRUSE   /  INFO